19 juni 2023

2 eenvoudige manieren om je groeimindset te verbeteren

Ben je er klaar voor om mij je te laten helpen je leven te veranderen?

Neem vandaag nog contact met me op en laten we het proces starten

Deel deze post:

2 eenvoudige manieren om je groeimindset te verbeteren

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms voel ik me niet echt geweldig. Er zijn dagen dat ik weinig energie heb, humeurig of moe ben. Dan ben ik niet het beste gezelschap. Herken je dat?

Wat ik zeker weet is dat dit soort dagen bij het mens zijn horen. Maar wat gebeurt er als je een hele reeks van die dagen achter elkaar hebt, of als die dagen weken, maanden of zelfs jaren aanhouden? Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze in een sleur zitten, dat ze vastzitten of dat ze alles beu zijn. De meesten weten echter niet wat ze moeten doen om dat gevoel te veranderen.

Als je in een sleur zit, heb je niet de energie of motivatie om dingen ten goede te veranderen. En het is moeilijk om het inzicht of de hulpmiddelen te vinden die je nodig hebt om de sprong naar verandering te maken.

Hier zijn twee leuke en eenvoudige manieren die je nu al kunt gebruiken om die dagen te doorbreken.

Doe iets anders

Het leven loopt meestal op rolletjes wanneer we systemen en routines voor dingen opzetten, maar het probleem ontstaat wanneer dingen te op rolletjes lopen en we verblind raken voor ideeën of keuzes die buiten onze routine of comfortzone vallen.

Begin met het maken van één of twee eenvoudige veranderingen in je dag - of het nu je ochtendroutine is of de radiozender waar je altijd naar luistert. Probeer 's ochtends te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen voordat je aan de dag begint, of maak 's avonds tijd om dat boek of die cursus te lezen waar je al zo lang naar verlangt, of maak die wandeling na de lunch.

Maak je geen zorgen over of de verandering goed of fout is, probeer gewoon iets anders.

Iets anders doen of delen van je routine veranderen, haalt je meteen uit de norm en stelt je in staat om de dingen die je een beperkt gevoel geven van je af te schudden. Stap uit je routine en je zult in een positie komen waarin je in staat bent om andere keuzes te maken, dingen anders te zien en een ander resultaat te krijgen.

Gebruik je intuïtie

Je intuïtie is een krachtige bondgenoot en ook jij hebt er toegang toe, ook al herken je het misschien niet.

Het woordenboek omschrijft intuïtie als volgt: inzicht zonder nadenken. Met andere woorden, de handeling of het vermogen om te weten of te voelen zonder het gebruik van rationele processen.

En laat dit iets zijn dat vrouwen veel gemakkelijker kunnen gebruiken.

Afstemmen op je intuïtie en leren erop te vertrouwen is iets dat echt opmerkelijke effecten kan hebben. Toegang krijgen tot je intuïtie is een beetje als het trainen of ontwikkelen van een spier. Helaas kan het moeilijker te vinden zijn dan biceps of buikspieren.

Hier zijn enkele snelle tips om toegang te krijgen tot je intuïtie en erop te vertrouwen:

– Oefen in het handhaven van een onbevangen, speelse, experimentele, niet-oordelende houding. Dit is de meest vruchtbare grond om je intuïtie aan te boren.

– Oefen met het maken van wilde gissingen in je dagelijkse leven. Raad wat de naam van een verkoper is, hoe een nieuwe persoon of plaats eruit zal zien of wie er aan de telefoon is. Maak je geen zorgen als je het fout hebt, je werkt gewoon aan die spier. Oefening baart kunst!

– Probeer een paar eenvoudige observatieoefeningen in je dagelijkse leven. Of je nu in een restaurant, in de trein, in een bar of aan het winkelen bent, oefen met het opmerken van non-verbaal gedrag bij anderen. Let op veranderingen in houding, oogbewegingen, stemtoon of tempo, enz. Raad hoe ze zich voelen of waar ze het over hebben.

Lees & Meer informatie

Meer van de blog

Inspirerende inhoud om je te helpen je leven om te buigen naar het pad van succes

Reflecteer en Recharge

Als empowerment coach en transformational trainer, weet ik wat het belang is van rust en reflectie. Daarom ligt de nadruk in deze nieuwsbrief op het

Lees Meer

Book Your Free Session Now

Fill in the form below to book a 30 min no-obligation consulting session.
I will reply within 24 hours.